Aktiviteter

[zoom]camp Åland erbjuder upplevelser och aktiviteter i det vackra skärgårdslandskapet Åland med närhet till allt. Här kan man varva shoppingturen med naturupplevelser och låta sig svepas med av historiens vingslagen. Här finns kulturarvet mitt ibland oss och visar naturen från sin allra vackraste sida.

Genom nära samarbete med de [zoom]points som presenteras i foldern, skapar [zoom]camp Åland en unik upplevelse och frihet för alla. Endast fantasin sätter gränser!

Restaurang Smakbyn

P5130482 P5130484 P5130487

I Kastelholm, Sund, granne med Jan-Karls gården och Kastelholms slott, ligger restaurangen Smakbyn, en kulinarisk upplevlse med välkände kocken Micke Björklund i spetsen. Lokalerna är inredda med hänsyn till att det ska vara lätt att ta sig fram med rullstol och rullator. Gruset på parkeringen är dock tungt att röra sig i, och man rekommenderas att parkera nära huvudingången.

Vianor curlingcenter

P5130509 P5130507 P5130510

I Eckerö, där Degersand och Käringsund är belägna, finns Ålands enda curlinghall, Vianor curlingcenter, som på nedre våningen är anpassad för funktionsnedsatta. Hallen är utrustad med två nya banor med internationell tävlingsstandard.

Larssons vattensport

Larssons vattensport i Saltvik fantastiska erbjuder fantastiska båtturer med partybåten Chillers Paradise, vattensport, 5-kamp och paintball. Vid anläggningen finns även möjlighet att bada bastu och jacuzzi. Anläggningen är delvis tillgänglig för personer med nedsatt rörelseförmåga och aktiviteterna anpassas enligt behov.

Namaste, medicinsk yoga

Yoga är bra för alla. Yoga handlar o matt rensa bort allt som är i oss som hindrar oss från att leva fullt ut och hela vägen. Medicinsk yoga är sedan 1998 undersökt om och om igen och är vetenskapligt testad av seriösa, svenska forskare bl.a. på Danderyds Sjukhus. Vi erbjuder mediyoga på våra anläggningar enligt överenskommelse, antingen i grupp eller enskilt. Såväl nybörjare som längre hunna kan delta. Det går bra att delta sittande i rullstol om man så önskar.

Leklandet

Leklandet är uppbyggt i Eckeröhallen i Eckerö med 17 uppblåsbara attraktioner. Själva attraktionerna är inte möjliga att delta i som rullstolsbrukare, men för en familj där en vuxen gärna tittar på från rullstolen medan barnen busar av sig, är detta ett utmärkt alternativ då man som vuxen får följa med gratis.

Ålands fotografiska museum

I Pålsböle, Finström, finns Ålands Fotografiska museum. Museet är i särklass ett av Nordens mest omfattande med inriktning på foto, film, tv- ljud- och digitalteknink. Här finns mer än 10.000 artiklar från 1800-talet fram till idag. Anläggningen inrymmer även en parfymutställning med drygt 1.000 flaskor, samt café. Caféet kan ta emot ca 60 gäster.

Ålands jakt- och fiskemuseum

Ålands jakt- och fiskemuseum ligger vackert beläget intill Fiskeläget och havet i Käringsund, Eckerö. Museet berättar om ålänningarnas vardag förr med jakt, fiske och skärgårdsliv. Museet har en stor samling föremål och fotografier samt även uppstoppade djur och fåglar (kan vara bra att tänka på för den som är pälsdjurs/dammallergiker). Museet har ramper ute och inne samt handikapptoalett. Det går bra att använda rullstol eller rullator i nästan hela museet. Ramperna inne är ganska branta, men museets personal hjälper gärna till om det behövs. Handikapp “parkeringsplatsen” invid uterampen är smal. Assistenter och ledsagare behöver inte betala entréavgiften.