Boende på Åland

Klicka på namnet för att besöka företagets hemsida!

Sandösunds camping & resort

P5130468 P5130470 P5130479

Sandösund på Vårdö är en turistanläggning på Åland där man byggt åtta stycken rullstolsanpassade radhuslägenheter. Här finns det även möjlighet att ta sig ut på sjön tack vare en specialkonstruerad lift som lyfter gästen direkt från rullstol till kajak eller båt.  Vacker natur och historiska platser inom räckhåll gör Sandösund till ett fantastiskt, heltäckande resmål.

Från Vårdö kan man ta sig vidare med Landskapsfärjorna ut i skärgården på en dagsutflykt till Kumlinge, Enklinge, Lappo och Brändö. Personpris 5 €.

Degersand Resort

P5130517 P5130518 P5130523

Degersand Resort i Eckerö är Ålands största sandstrand. Den vidsträckta sandstranden och långgrunda början av Ålands hav gör Degersand till ett mycket populärt boende. Med zoomizen kan även en rullstolsbrukare njuta av den varma sanden. Stugorna är inte byggda med rullstolsanpassning, men med hjälp av ramper som finns att tillgå, är det fullt möjligt att ta sig in och röra sig med rullstol inne i stugorna.

Käringsund resort & conferenCe

P5130504 P5130493 P5130491

Käringsund Resort & Conference är en komplett semesterby för hela familjen som erbjuder ett antal rullstolsanpassade stugor. Käringsund erbjuder en stor mängd aktiviteter som vid behov kan specialanpassas. Fiske för rullstolsbrukare kan ordnas. Här finns det mesta du behöver i en idyllisk natur.

GODBY VANDRARHEM

Godby Vandrarhem i Finström, är ett boende för Dig som önskar bo mitt på Åland, nära till allt, till ett förmånligt pris med nordisk vandrarhemsstandard, det vill säga med den mesta servicen i gemensamma utrymmen.
Handikappidrottsföreningar besöker årligen vandrar-hemmet . Rummen som är belägna i en gammal skola, renoverade 2006, är tillgängliga med rullstol, men någon större anpassning av anläggningen har inte gjorts.

BASTÖ HOTEL

Bastö Hotel i Finström är ett företag som driver hotell, restaurang och stuguthyrning mitt på Åland, omgivet av lugna havsvikar och naturskön miljö. Det finns ramp in till hotellet och alla dörrar än anpassade för rullstol. Rampen har dock för kraftig lutning och man behöver därför assistans för att ta sig in och ut. Korridorerna till rummen är relativt breda och det är lätt att komma in i rummen med rullstol. Rummen är rymliga, mer än 20 kvm. Toalettstolarna kan uppfattas som en aning låga.
Stugorna är inte anpassade för rullstol.
Restaurangen är rymlig med gott om plats mellan borden. Det är 1 trappsteg in till restaurangen, men det finns en ramp. Restaurangen är belägen i ett fristående hus ca. 60 meter från hotellet.

PARK ALANDIA HOTELL

Park Alandia Hotell ligger centralt och vackert beläget i Mariehamn. Rummet är rymligt och i anslutning till rummet finns ett extra rum för assistent/följeslagare. Rampen in till hotellet och till toaletten i rummet är relativt brant, och man behöver därför följeslagare med sig.

HOTELL CIKADA

Cikada ligger vackert intill Västra hamnen. Rummen är inte handikappanpassade, men är rymliga och ligger i marknivå och lämpar sig därför för personer som kan stå och gärna gå några steg.