Harry Ranta, zoomare

harry_ranta_walk_dog

Harry Ranta, fick tips av kompis

En kompis ringde till mig och sa åt mig att kolla in Landet runt på SVT play där han sett en frän maskin, det var ett reportage från Gotland Bike Battle där Zoomen var med och tävlade. Sen blev det att Googla och till sist hittade jag hemsidan och ringde Zoomability och ”krävde” att dom skulle komma upp till Umeå och dema Zoomen.

Jag lovade att dra ihop ett gäng. Karri och Micke dök upp mot slutet av okt 2010. Vi hade provkörningar hos en kompis i Sävar utanför Umeå där vi hade tillgång till en härligt lerig åker och skog. Jag hoppade över i Zoomen och det första jag tänkte var, man sitter stabilt och skönt. Sen kommer accelerationen, mäktigt, drar iväg ut på den geggiga åkern och maskinen bara matar på, jag stannar upp och inser att jag är mitt ute på ett sånt ställe dit jag annars skulle behöva hjälp av en mindre armé för att ta mig till.

En näst intill euforisk känsla av frihet!
Efter det så säger Micke åt mig att ställa in farthållaren i promenad tempo och köra bredvid honom, sen säger han åt mig att följa med in i skogen, ”jooo tjeena” tänkte jag, men maskinen matade bara på, och där var det kört , måste ha!

Zoomen har öppnat en värld som jag tappade när jag bröt nacken för 25 år sen, att komma ut i naturen igen helt självständigt och kunna hänga med familj/vänner på utflykter obehindrat är inte helt fel. Första vintern med Zoomen, jag kopplar på min sons ”bob” och vi drar iväg till pulkbacken, att se sin son överlycklig över att pappa är med upp och ned för backen, det glömmer jag aldrig.

För den som tvekar, prova och du är såld, visst priset är högt men det man får tillbaka går inte att sätta ett pris på.