Eva Nygren, zoomare

eva_lofgren

Hej,

Jag är 61 år och har haft diagnosen MS (Multipel Skleros) sedan 1994.
Har under tiden fått alltmer försämrad gångförmåga och för några år sedan kunde jag ej längre gå ut och gå i skogen och plocka bär och svamp.
Trodde att den tiden var förbi. Skaffade elmoppe som fungerar bra vid hundpromenader på vägen.
Genom en f.d arbetskamrat fick jag veta att en av hennes vänner hade startat försäljning av ett helt nytt eldrivet fordon som var 4-hjulsdrivet på ett speciellt sätt och som skulle kunna ta sig fram i viss terräng.
Jag blev väldigt intresserad och mejlade till Björn Larsson på Zoomcamp och han ringde upp och jag fick på så sätt boka en visning där Björn kom hem till mig med ett släp och 2 st zoomar!
Det var fantastiskt att provköra. Jag såg direkt fördelarna och kände att nu kan jag ta mig ut i skogen på hundpromenad och följa med på bärplockning och svampplockning.

Bokade en zoom direkt! Den levererades inom kort och jag gav mig ut i den närmsta omgivningen. Vi bor ute på landet så det finns gott om skogsstigar att köra på.
Det var jätteroligt!

Hunden var i början rädd för zoomen – mest för att jag gasade på så snabbt i början innan jag lärt mig krypköra.
Nu älskar hon att ha sin matte med sig och jag brukar gasa på litet extra där det är fin väg och då springer hon ikapp med mig! Husse är ju inte alls lika snabb för han har ju bara två ben och matte har fyra precis som vovven!

Det är fortfarande ett problem för mig att jag gasar på när jag hamnar i områden med mycket ojämn mark (ex diken) och jag har ramlat baklänges en gång när jag skulle köra runt en vägbom och det var ett ganska djupt dike som jag skulle ner och upp i.

Zoomen OCH jag klarade inte av att krypköra på snedden (vilket jag nu alltid försöker). Stor dramatik bland medföljande fast jag fick bara några blåmärken men det framfördes synpunkter på att jag borde ha hjälm som jag körde!!! Har dock inte skadat mig. Bara blåmärken.

OBS! Zoomen är ett fordon man måste lära sig att köra precis som en cykel eller elmoppe eller vad som helst. Det är lätt att bli för entusiastisk och tro att man klarar vilken terräng som helst vilket jag alltså inte gör – i alla fall inte ännu
Zoomen har förändrat mitt liv! Hade en underbar höst med många skogspromenader med hund och lingon och svampplockning. Visserligen plockade jag inte så mycket själv men det var fantastiskt att kunna följa med.

Den är svår att köra in bak i bilen för mig när jag är ensam men jag ska träna på även det så får jag en ÄNNU större frihet. Tyvärr stod den en längre tid pga av punktering som min man skulle laga men nu har vi fått hjälp med det av Zoomcamp. Vi har alltid fått ett fantastiskt bemötande och all hjälp från alla på Zoomcamp som vi kommit i kontakt med. Nu hoppas jag att allt är klart för utfärd nästa vecka. Jag vill ut på isen på sjön och köra och även kunna köra på oplogade vägar med snömodd och is.
Jag VET att Zoomen & jag klarar det!

Jag rekommenderar alla som har problem att ta sig ut i skog och mark eller överhuvudtaget svårt att ta sig fram med en elmoppe att prova en Zoom! Jag tittade på en bensindriven fyrhjuling (motorcykel) innan jag köpte zoomen men den var alldeles för stor och bullrig!

Zoomen är tyst och tuff och den utvecklas hela tiden.

Med vänlig hälsning
Eva Löfgren
Nykvarn