Pressmeddelande

Här finns pressmeddelande från Zoomability om att vi öppnat på Åland:

Elfordonet ZoomUphill får barn med handikapp att våga drömma

Posted on Jun 26, 2013 in Okategoriserad

Det svenska, fyrhjulsdrivna elfordonet ZoomUphill gör naturupplevelsen tillgänglig för fler med upplevelsen ”Zoomcamp” som finns på ett tiotal platser i Sverige och som nu sprider sig även utanför landet. På Åland lovar entreprenören att barn med handikapp får våga drömma i sommar.

-Zoomcamp är ett upplevelse som passar både företag och privatpersoner. Zoomcamp är både roligt och korrekt. Det är en tyst och miljövänlig fordons- och naturupplevelse som passar alla åldrar. Svenskutvecklade ZoomUphill är som en Segway, fast anpassad för svensk terräng, tryggare och roligare,tycker Max Nielsen som hyr ut ZoomUphill och kör turer i Blekinge och östra Skåne med utgångspunkt från Olofström. Max är förlamad efter en trafikolycka och tycker zoomen är det bästa som hänt honom sedan olyckan.

ZoomUphill väger bara 75 kg och har fyrhjulsdrift och drivs med två kraftfulla batterier. Föraren sitter ner och styr med styre vilket gör att även personer med funktionsnedsättning i benen kan köra den och uppleva naturen på egna villkor. ZoomUphill gäller enligt Transportstyrelsens klassificering cykel klass III och det är därmed tillåtet att köra den på cykelbanor, vägar och även off-road. Zoomcamp är en upplevelse för alla säsonger och alla underlag snö och sand och inget körkort eller 
förarbevis krävs.

I södra Sverige är ett mobilt Zoomcamp på turné hela sommaren för att hyra ut ZoomUphill på badstränder och campingar samt på välbesökta evenemang och event. Här är turnéplanen som uppdateras på zoomcamp.se.

Lagom till turistsäsongen öppnar också Zoomcamp Åland. Miina Fagerlund som själv har Ehlers-Danlos syndrom och använder rullstol kommer att erbjuda guidade turer med ZoomUphill. -Vi har precis öppnat zoomcamp.ax och kommer att erbjuda turer längs så väl landsväg som i skog och mark. Våra barn- och ungdomsaktiviteter skapar laganda och vi får barn att våga drömma, säger Miina Fagerlund.

Merparten av de drygt 130 ZoomUphill som sålts köps av privatpersoner så det är roligt att vi får leverera också till företag som gör det möjligt för fler att hyra en ZoomUphill i sommar. Vi kommer inom kort att introducera Zoomcamp på andra spännande marknader, avslutar Björn Larsson, VD för Zoomability AB.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *