Archives

now browsing by author

 

Sommaren 2016

Vi tackar ödmjukt för alla kunder som bokat sin resa genom oss denna sommar, såväl privatpersoner som organisationer! Det har varit ett sant nöje och en fin erfarenhet att anpassa resorna efter alla kunders specifika önskemål och behov. Vår verksamhet fortsätter på samma sätt som tidigare och även om sommarvärmen har lämnat ön vad det verkar, så går vi en höst med underbara skogsdofter och vackra färger till mötes. Åland är värt ett besök, även under hösten och vintern!

Tveka inte att boka din resa genom oss! Vi lägger inte på någon procent eller hanteringsavgift på din resa, utan får istället rabatt av våra samarbetspartners. Detta för att göra priset så tillgängligt som möjligt.

Varma hälsningar
Miina och Buba på Zoomcamp Åland

Företagsam skärgård på Hansatorget i Åbo

To-fre 26-27/11 finns Zoomcamp Åland, tillsammans med en av våra samarbetspartners, Sandösunds camping, på Hansatorget mitt i Åbo. Hör kan du bekanta dig med vår verksamhet som resebyrå för funktionsnedsatta och seniorer och samtidigt passa på att smaka på läckerheter och upptäcka livet i Ålands skärgård!

WP_20151126_11_54_18_Pro WP_20151126_11_54_43_Pro

Film

Vi är oerhört stolta över att presentera vår fantastiska film om zoomizen och Zoomcamp Åland!

Stort tack till JeremicPhoto och Tony Fagerholm!

Turné till fastlandet

Idag bär det av! Ekenäs, Esbo, Helsingfors, Kimitoön och Pargas, here we come!

Lö 24/5 kl. 10-15 Raseborgs fysioterapi, Ekenäs
Sö 25/5 kl. 9.30 Haltia, Esbo
Må 26/5 kl. 9.30 Finlands Svenska Handikappförbund
ca kl. 13.30/14.00 Kasnäs, Kimitoön
ca kl. 18.30 privat provkörning

Vill du oxå provköra? Hör av dig på 0457 344 77 44!

Hoppas vi ses!

Hjultorget 2014

Vi har haft en intensiv, krävande, sprudlande och alldeles underbar mässa!

Tyvärr har vi inget besökarantal ännu att komma med, men arrangörerna var nöjda och kunde konstatera att antalet besökare åtminstone inte hade minskat och gissade stort på nåt mellan 3000-4000 pers.

Jag, Miina, och en annan rullstolsbrukande utställare skrattade åt att det här nog är ett av få ställen som man faktiskt får köa upp till 15 minuter för att komma in på handikapptoan medan det hos de gående inte ens påminner om köbildning. 🙂 I hela lokalen fanns nämligen 4 handikapptoaletter. 1 för herrar, 1 för damer och 2 unisex.

Vår monter var mycket välbesökt. Vi hade så klart väldigt många svenskar, men även besökare från Finland, Norge, Belgien,  Tyskland och något till som jag lyckats förtränga i skrivandets stund. Det var en salig blandning av brukare, assistenter och förskrivare (sådana som ger ut hjälpmedel på recept så att säga, t.ex. motsvarande ergoterapeuter e.t.c.).

Vi delade ut ca 175 ålandskassar med broschyrer från alla så långt det räckte. Varje kasse som delades ut var till intresserade som vi pratade med öga mot öga. De flesta var fler än 1 person. Ofta i grupper om 3-5 personer. Det var oftare 3 personer än 1, så vi räknar lätt med att minst 400 personer konverserade med oss, inte bara tittade in och bytte några ord, utan verkligen konverserade. Utöver de som fick kassar, plockade besökare själv broschyrer ur broschyrställen, men dessa var långt färre än de som verkligen stannade och pratade.

Fantastiska 9 offerter skall lämnas ut under de kommande veckorna! Dessutom nappade 1 på ett mässpris som skall bokas under dagen.

Intresset för Åland var oerhört stort!

Idag vilar vi oss lite, återlämnar det som återlämnas bör till våra zoompoints, packar ny väska med mer information och åker imorgon över till Ekenäs, vidare till Esbo, Kimito och Pargas.

Vi är oerhört tacksamma för det stöd alla våra mässdeltagande zoompointar givit oss och för det arbete som lagts ner! Utan dem hade det inte varit möjligt för oss att delta!

Det har varit en ära att få representera Åland ur ett handikappvänligt perspektiv!

Med vänlig hälsning
Miina Fagerlund och Buba Sjölund

Turné till Ekenäs, Esbo och Pargas

Zoomcamp Åland tulee Tammisaareen lauantaina 24/5, Espooseen 25/5 ja Paraiseen 26/5. Mikäli haluat varata koeajon zoomiksella ota yhteyttä numeroon 0457 34 25 119 (svenska) tai 040 583 4449 /svenska tai suomi). Jos asut Tammisaaren lähellä ja haluat lisää infoa, voit otta yhteyttä Susann Werneriin.

Zoomcamp Åland kommer på besök till Ekenäs lö 24/5, Esbo 25/5, och Pargas 26/5. Om du vill boka provkörning med zoomiz, kontakta oss på 0457 34 25 119 (svenska) eller 040 583 4449 (svenska och finska)! Du som bor i närheten av Ekenäs kan kontakta Raseborgs fysioterapi, Susann Werner, för mer information!

Hjälpmedelsmässan Hjultorget på Kistamässan

På måndag sätter vi oss på färjan med en zoomiz och åker iväg till Kistamässan för att ställa ut på Hjultorget! Mässan går av stapeln tisdagen den 20 och onsdagen den 21 maj.

Vi representerar företagen Sandösund camping & resort, Restaurang Smakbyn, Degersand resort, Käringsund resort & conference, Vianor curlingcenter, Williams buss och City Travel.

Vi ser fram emot att få träffa er besökare och hoppas på två givande dagar!

Zoomar in Getaskogarna

Vädret erbjuder fantastiska turer med zoomizen just nu! Solen värmer lagom mycket på kinden och vinden leker i håret.

I slutet av april besökte vi Getagrottan och tog oss ner till Norrhavet via röda, släta klippor. Fantastiskt väder och fantastiskt sällskap! Jag hoppas jag får äran att visa detta för några gäster i sommar!

Inne i Getagrottan för första gången någonsin! Wow!

Inne i Getagrottan för första gången någonsin! Wow!

Underbara klippor rakt ner i Norrhavet.

Underbara klippor rakt ner i Norrhavet.

Åland när det är som allra vackrast.

Åland när det är som allra vackrast.

 

 

Uppdaterade zoomizar

I helgen har vi varit till Västerås och uppdaterat våra zoomizar. Nu har vi nya fotplattor, nya batterikontakter och dessutom parkeringsbroms.

Nu är vi redo för våren och sommarens zoomizturer!

Supermässa

1504123_1476760249203135_269022180_n

Idag har vi stått på Supermässan som anordnades på Röda Kors-gården.

Att få träffa kunder på det här sättet och knyta viktiga kontakter har varit guld värt! En stor eloge till de vårdstuderande som kämpade tappert med att tillgodose allas behov på bästa sätt!